Kiruccanás Villányba – Medvehagymás hétvége 1 éj
Tavaszi kiruccanás Villányba, egy napos szombat délután? Irány a Borvidék! Ráadásul e hétvégén (is) már lehet szedni a Délvidéken termő csodálatos és egészséges medvehagymát! Aki szervezetten, és különleges gasztro programmal összekötve szeretné ezt az élményt összekötni, csatlakozzon mielőbb a Vylyan Pincészet által szervezett túrához! A program csomagunkhoz is megvásárolható korlátozott számban!
Emellett kitűnő borok, mindig kedves és vidám házigazdák a borospincénkben, helyi ízek, lazító wellness programok várják. Most remek áron!
Az akció érvényes: 2018.március 24-25./1 éj
Az akció tartalma
- 1 éjszaka szállás kétágyas, kényelmes szobában
- Házias, borvidéki, büféreggeli helyi ízekkel
- Köszöntő bor
- Regionális ízvilágú 3 fogásos vidéki vacsora, 3 tételes borkóstolóval, korlátlan folyóbor fogyasztással
- Szaunák (finn, infra, merülődézsa), gőzkabin, relax szoba használat
- 1000 Ft-os wellness kupon saját masszázsokra, és kozmetikai kezelésekre
- Fürdőköpeny és szaunalepedő használat
- Korlátlan WIFI használat
- Zárt, kamerával őrzött parkoló
Az akció ára
Szobatípus | Férőhely | Fő/éj |
---|---|---|
Rustic szoba | 2 fő | 14.900 Ft |
Superior szoba | 2 fő | 15.900 Ft |
Egyágyas árak | 1 fő | A kétágyas szoba árából 20% kedvezmény |
Gyermek 0 – 5 év pótágyon | 1 fő | Ingyenes |
Gyermek 6 – 12 év pótágyon | 1 fő | 6 000 Ft |
A feltüntetett árak bruttó áraknak felelnek meg, az idegenforgalmi adót nem tartalmazzák! Az idegenforgalmi adó mértéke 2018-ban 500 Ft/fő/éj. (Az idegenforgalmi adó 18 éves kortól fizetendő).
Opcionális “Vylyan Medvehagyma túra és Holland sajtműhely” program:
ÁRA:
“Mindent bele” ár: 6 800 Ft/fő
Alkoholmentes, gyermekbarát ár: 3 200 Ft/fő
Igény esetén kedvezményes transzfert is biztosítunk a programhoz.
Program:
• 10.00 – Találkozás a Vylyan Teraszon, túraindító KAKAS Rozé 2017, medvehagymás pogácsa, útravaló szendvics
• 10:30 – Indulás!
A túra a délelőtt fél 11-kor indul. A túrára a pihenőkkel kb. 3 órát számolunk, a táv nem megerőltető, alkalmas lábbeli ajánlott! A teraszról a kéktúra útvonalán nyugatra, a Mandolás dűlő felé indulunk, a környékünk legjobb medvehagyma lelőhelyéig, a Bika rétig megyünk, itt lehet gyűjteni (a gyűjtéshez adunk alkalmas szatyrot), majd indulunk vissza a teraszra. A túra hossza oda-vissza 7 km, könnyű terepen.
A tél végén már nagyon ki vagyunk éhezve a zöldre, ezért örülünk különösen az első kibújó növényeknek, pláne, ha az ehető és finom is, sőt még gyógyhatása is ezerféle van. Ilyen a medvehagyma! Aki szeret túrázni, összekötjük a kellemest a hasznossal, fel lehet tölteni a kamrát frissen szedett medvehagymával!
Visszaérkezés kb. 14:00 órakor
A túravezető Gönczöl Gábor kollégánk, aki a vidéket természetfotói által is igen jól ismeri.
SAJT MŰHELY
• Látvány sajtfondü és kóstolás Simon-nal – BOSZORKÁNY Rizling 2017 és HERKA Chardonnay 2017
Simon Wintermans, a „legmagyarabb holland tüke”
Akik hallották már hírét a kulturális fővárosokba elbicikliző, vagy pécset tulipánokkal elárasztó pécsi hollandról, azt is tudják, hogy Simon nem csak aktív polgár, hanem nagy hobbija a gasztronómia is szerepet kap életében, és szerencsére, általa a pécsiekében is. Vallja, hogy a legjobb, ami Magyarországon készül: a bor, s ami Hollandiában: a sajt- …és nem fordítva;-)!
A Sajtfondü műfajt nagyon sok tapasztalattal műveli. Fondüt készíteni roppant egyszerűnek tűnik, de valójában sok ’titkos’ apró mozzanattól lesz tökéletes a végeredmény, ezért is hívtuk meg, hogy „ellessük” ezeket a fogásokat, s nem utolsó sorban, hogy hihetetlenül finom Gouda sajtokat kóstoljunk, autentikus „kulturális” körítéssel.
EBÉD
• Ebéd a Vylyan konyhából: Medvehagymás csirke burger és rozmaringos édesburgonya – KAKAS Rozé 2017
• Desszert Simontól: Poffertjes – holland mini palacsinta
• Lecsengés a beszélgetéshez: Vylyan Csóka 2014, Vylyan Merlot 2015
Akikkel találkozhat:
• Debreczeni Mónika birtokigazgató
• Vendégséfünk – Simon Wintermans, aki sajt fondüt és a desszertet készíti és egészen biztosan érdekes történetekkel fűszerezi!